ВИНЕН ОЦЕТ „ПЕРУЩИЦА“
Вкусът на спомена и удоволствието от здравословното хранене носи Винен оцет „Перущица“.
Винен оцет „Перущица“, съгласно европейското и българското законодателство е храна, произведена изключително чрез биологичния процес на двойна ферментация – алкохолна ферментация на винено грозде и последваща оцетнокисела ферментация на полученото вино.
Дълбочинната оцетнокисела ферментация се провежда в напълно автоматизиран апарат – ацетатор, производство на австрийската фирма „Фогелбуш“.
Така получения винен оцет е кристално бистър, светло винено червен на цвят, приятно кисел, освежаващ с хармоничен вкус и нежен винен послевкус.
Винен оцет „Перущица“ е висококачествен оцет с 6% съдържание на оцетна киселина.